Pressupostos Participatius 2022
Pressupostos Participatius
Quant a aquest procés
Vallirana: El municipi dels Pressupostos Participatius.
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
Construïm una societat més oberta, transparent i col·laborativa.
Uneix-te, participa i decideix.
Construïm una societat més oberta, transparent i col·laborativa.
Uneix-te, participa i decideix.
Pressupostos Participatius
Vallirana: El municipi dels Pressupostos Participatius.
Els Pressupostos Participatius són una eina participativa mitjançant la qual la ciutadania pot incidir sobre una part del pressupost municipal, que en concret, aquest any serà sobre un pressupost d’inversions major que les anteriors edicions: 300.000 euros.
L’objectiu principal dels Pressupostos participatius és implicar la ciutadania en la presa de decisions sobre el destí d’una part dels recursos públics mitjançant un sistema reglat de participació.
Cal que habilitis totes les galetes per veure aquest contingut.
Canviar la configuració de les galetesFem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.
Aquestes galetes permeten la funcionalitat clau del lloc web i ajuden a mantenir a les seves usuàries segures. Es guarden automàticament al navegador i no es poden desactivar.
Aquestes galetes permeten que el lloc web recordi les opcions que s'han triat en el passat a aquest lloc web per tal de proporcionar una experiència més personalitzada a les usuàries.
Aquestes galetes s'utilitzen per a mesurar i analitzar l'audiència del lloc web per a ajudar a millorar-lo.
Aquestes galetes recullen informació sobre com fas servir el lloc web i es poden fer servir per a proporcionar-te un servei més personalitzat en els diferents espais en què participes.
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
Fase de difusió i impuls del procés. Notícies al web municipal, cartells pel municipi, notícies a les xarxes socials i banderoles per tot el Carrer Major.
En aquesta fase cada ciutadà o ciutadana podrà presentar una proposta mitjançant la plataforma DECIDIM. Si no disposa de mitjans telemàtics, caldrà que s’adreci a la Oficina d’Atenció al Ciutadà per poder formular la proposta en format paper.
En aquesta fase l’equip tècnic municipal farà una valoració tècnica de cada proposta rebuda, i en base als resultats, s’elaborarà un Quadern de propostes, que serà publicat per tal que tothom pugui saber quines propostes passaran a la fase de votació i quines no, i el motiu.
En aquesta fase la ciutadania podrà votar necessàriament 3 propostes, d'entre les propostes que han estat valorades favorablement per l'equip tècnic municipal, i que podran veure al Quadern de Propostes.
Els resultats, un cop validats per la Comissió, es faran públics per al coneixement de la ciutadania. S'executaran aquelles propostes més votades fins a exhaurir el pressupost.
Compartir